huisje op Schiermonnikoog

Vakantiehuisje huren op Schiermonnikoog

Vakantie vieren is misschien wel de allerleukste periode van het jaar. Een vakantie kiezen is lastig, want de keuze is reuze. De vraag “waar gaan we heen?” moet als eerste beantwoord worden. Het Internet zal dan helpen bij de keuze. Maar de markt is groot en divers en de keuze zal er niet makkelijker op worden. U zult eerst een keuze moeten maken voor de ligging. Kiest u voor bos en heide of juist voor het strand.

op de boot naar Schier!

Waarom op vakantie naar Schiermonnikoog?

De Wadden is een populaire keuze, omdat dit gebied Werelderfgoed is, alle eilanden hun eigen identiteit hebben, dus perfect voor een vakantie.

Kiezen voor een vakantiehuisje op het autoluwe Schiermonnikoog heeft een aantal voordelen:

 • door de bootreis heb je gelijk het gevoel “helemaal weg” te zijn
 • vakantie begint al op Lauwersoog, de haven waar de boot vertrekt
 • het eiland heeft alle ingrediënten, namelijk stranden, duinen, kwelders en polder
 • één authentiek dorp dus overzichtelijk
 • sinds 1989 is Schiermonnikoog Nationaal Park
 • vertier voor jong én oud, de activiteiten en excursies zijn terug te vinden in onze Lytje Pole Agenda (digitaal en op papier)
 • vele soorten accommodatie, denk aan huisjes, appartementen, hotels en B&B
 • accommodatie in alle prijscategoriën
vakantiehuisje op Schier

Een vakantiehuisje op Schier

Op Schiermonnikoog zijn er veel soorten accommodatie. Een vakantiehuisje huren is misschien wel het allerleukste met uw gezin. Huisjes zijn er in de duinen, in of aan de rand van het dorp, maar ook kunt u een huisje huren in de Monnik of Klein Zwitserland. Iedereen heeft zijn of haar eigen voorkeur. De eerste gedachte is natuurlijk een huisje op een locatie in de duinen of bij het strand, want dat geeft het eilandgevoel vrijwel direct aan. Een huisje huren met uitzicht op het strand is op Schiermonnikoog bijna niet mogelijk. Wel zijn er een tweetal appartementencomplexen en hotelaccommodatie. In de buurt van het strand zijn de mogelijkheden beperkt, dus vroeg boeken is dan niet onverstandig. Via de website van de VVV kunt u zoeken naar uw ultieme gezinsvakantie.

Door de kleinschaligheid van het eiland, is het aanbod “beperkt”, vooral in de schoolvakanties. Zoals net al aangegeven is vroegtijdig reserveren verstandig en zo wordt de periode van voorpret nóg langer en leuker. Via de website van VVV Schiermonnikoog kunt u makkelijk een huisje vinden. U kunt kiezen in diverse categoriën.

Wilt u een huisje huren op Schiermonnikoog waar uw hond welkom is, dan kunt u ook uitgebreide informatie vinden op de website.

Voordat u gaat zoeken naar een huisje op Schiermonnikoog, zijn de volgende zaken belangrijk:

 • welke periode wilt u een huisje huren
 • wisseldagen zijn met name op vrijdag en maandag en sommigen op zaterdag
 • weekverhuur is in het hoogseizoen en de vakanties de norm, korter lukt vaak niet
 • voor hoeveel personen (kinderen en baby’s zijn ook personen)
 • welke faciliteiten vindt u belangrijk
 • let op de eventuele bijkomende kosten als de schoonmaak, linnen en toeristenbelasting
 • budget
glamping op Schier

Andere verblijfsmogelijkheden

Naast vakantiehuisjes op Schiermonnikoog zijn er ook andere accommodaties die geschikt zijn als alternatief voor het huren van een vakantiehuisje op Schiermonnikoog. Heeft u wel eens aan deze mogelijkheden gedacht:


Alle mogelijkheden vind u op onze website, zodat u de ultieme vakantie op Schiermonnikoog makkelijk kunt reserveren.

Op de boot naar Schier

Waar moet ik rekening mee houden?

Een vakantie op Schiermonnikoog betekent ook rekening houden met de overtocht, parkeren op Lauwersoog, fietshuur, vervoer op het eiland. Het eiland is autoluw, dit betekent dat u uw auto niet mee mag nemen naar het eiland.

Handige informatie op een rijtje:

 • overtocht, u kunt geen tijd reserveren voor de boot, maar u kunt wel van te voren e-tickets kopen, dit scheelt tijd op de vertrekdag
 • parkeren, op Lauwersoog is er vlakbij de terminal parkeergelegenheid. Ook hier kunt u GEEN plaats reserveren. In het hoogseizoen komt het wel voor dat parkeerplaatsen erg schaars zijn, vertrekt u dus op tijd, want de parkeerplaats het verst van de terminal is zeker op een afstand van 1 km
 • vervoer op het eiland, de bussen van Arriva staan bij elke aankomst klaar op de steiger, maar ook kunt u gebruik maken van de taxi’s van Us Eilaun en Drent. Taxi’s kunt u van te voren reserveren
 • fietsen huren, fietsen kunt u het beste van te voren reserveren bij Soepboer, Schierfiets en Fietsverhuur Schiermonnikoog. Soepboer heeft ook een locatie op de steiger

Jeugdactiviteiten

De keuze is gemaakt, jullie gaan naar Schiermonnikoog op vakantie, leuk voor de hele familie, ook voor kinderen in alle leeftijden. De kinderen zullen zich opperbest vermaken, want er is genoeg te doen:

Lees ook de blog van Kidsproofvakantie.nl  '100% Kidsproof'

Festivals en evenementen

Schiermonnikoog is, naast een fiets-en wandeleiland, ook gastheer voor vele kleinschalige festivals en evenementen. Het hele jaar door worden er mooie activiteiten georganiseerd

Een aantal hebben we uitgelicht:

Vakantiehuisje met hond

Is de hond een onderdeel van het gezin, dan is het natuurlijk fijn om hem/haar mee te nemen naar het eiland. Vakantie vieren in een huisje waar de hond ook welk is? Deze zijn makkelijk boekbaar via onze website

Naast huisjes zijn de honden ook welkom in andere accommodaties zoals in de hotels op het eiland.