Orgel in de stag

Orgelconcert Hans Leenders

In juni geeft organist Hans Leenders een concert in het Cultureel Centrum De Stag aan de Langestreek.

  • Woensdag 26 juni 2024
  • Aanvang : 20.00 uur
  • Toegang : € 10,00 (kaarten online en aan de zaal)

Hans Leenders is artistiek leider van het professionele kamerkoor Studium Chorale en vocaal ensemble Cantarix, artistiek adviseur van het Nederlands Gregoriaans Festival en het orgelfestival L’Europe et l’Orgue. Tevens is hij hoofdvakdocent orgel, docent muziekgeschiedenis aan het Maastrichts conservatorium en gastdocent voor gregoriaans aan de Folkwang-Universität der Künste Essen. Daarnaast is hij cantororganist van de OLV basiliek te Maastricht en titularisorganist van de Kopermolen te Vaals en geeft hij gastdirecties bij ondermeer het Sloveens Radiokoor, Cappella Amsterdam, Groot Omroepkoor, Europa Cantat en vele Europese conservatoria.

Hans Leenders heeft orkestproducties gemaakt met het Philharmonie Zuid-Nederland, Symfonieorkest Vlaanderen, Florilegium Musicum (barokorkest) en Ensemble ’88 (een muziekensemble gespecialiseerd in hedendaagse muziek).

Als componist van met name vocale muziek profileert hij zich de laatste jaren steeds meer. Met name te noemen zijn Patina, een muzikale theatervoorstelling voor koor en slagwerk, een nieuw Requiem voor de Nederlandse kerkprovincie en De Veertien Stonden, een oratorium voor twee orgels en koor op tekst van Guido Gezelle.

Voor meer informatie www.destag.nl.

Reserveer hier uw online tickets

Kaarten zijn tevens verkrijgbaar aan de zaal op de avond van het concert.

Organist Hans Leenders

Wim Bos en De Stag

“Al jaren is De Stag het podium voor het Kamermuziekfestival, wat inmiddels bekend staat als het Schiermonnikoog Festival. ”

Lees het hele verhaal

Bekijk alle verhalen