Orgelconcert Hans Leenders

  • Locatie: De Stag (v/h COS) Langestreek 23

Op 4 juli 2020 geeft organist Hans Leenders een concert in het Cultureel Centrum De Stag (v/h het COS) aan de Langestreek.

  • Aanvang : 20.00 uur
  • Toegang : € 7,00 Kaartverkoop / Reservering aan de zaal Maximaal hebben wij 60 plaatsen beschikbaar.
  • Wij houden ons aan de RIVM-maatregelen
  • Er is geen pauze.

Hans Leenders is artistiek leider van het professionele kamerkoor Studium Chorale en vocaal ensemble Cantarix, artistiek adviseur van het Nederlands Gregoriaans Festival en het orgelfestival L’Europe et l’Orgue. Tevens is hij hoofdvakdocent orgel, docent muziekgeschiedenis aan het Maastrichts conservatorium en gastdocent voor gregoriaans aan de Folkwang-Universität der Künste Essen. Daarnaast is hij cantororganist van de OLV basiliek te Maastricht en titularisorganist van de Kopermolen te Vaals en geeft hij gastdirecties bij ondermeer het Sloveens Radiokoor, Cappella Amsterdam, Groot Omroepkoor, Europa Cantat en vele Europese conservatoria.

Hans Leenders heeft orkestproducties gemaakt met het Philharmonie Zuid-Nederland, Symfonieorkest Vlaanderen, Florilegium Musicum (barokorkest) en Ensemble ’88 (een muziekensemble gespecialiseerd in hedendaagse muziek).

Als componist van met name vocale muziek profileert hij zich de laatste jaren steeds meer. Met name te noemen zijn Patina, een muzikale theatervoorstelling voor koor en slagwerk, een nieuw Requiem voor de Nederlandse kerkprovincie en De Veertien Stonden, een oratorium voor twee orgels en koor op tekst van Guido Gezelle.

Programma :

Johann Christop Pepusch (1667-1752)

Voluntary

 

Dietrich Buxtehude (1637-1707)

Passacaglia in d BuxWV 161

Canzona in C BuxWV 166

 

Johann Gottfried Walther (1684-1748)

Concerto del Signr. Vivaldi

 

Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621)

Onder een linde groen

Echofantasia

Ballo del gran duca

 

Dietrich Buxtehude

Praeludium in C BuxWV 137

Organist Hans Leenders op Schiermonnikoog

  • Zoek & Boek

    Wilt u overnachten op Schiermonnikoog? Dat kan!

    Zoeken
Jelle en Film by the Sea

Jelle biedt als beheerder van het Dorpshuis onderdak aan het eerste te organiseren Filmfestival op Schiermonnikoog. Bekijk het volledige verhaal

Jelle en Film by the Sea

Deel deze pagina en ontdek Schiermonnikoog samen