Marieke Visser, eigenaresse De Oorsprong

In Oktober 1998 stapte ik voor de VVV uit de bus. Gelijk dat gevoel: hier ben ik thuis.

Dit is mijn mooiste plekje. De rust, de vriendelijkheid, het gastvrije. Ik kan het eigenlijk niet omschrijven.Marieke en Freerk Visser

Toen ik 18 jaar was, heb ik op het eiland een vaste baan aangenomen als bloemiste. Met veel liefde maakte ik de boeketten en bloemstukken. Bloemen zijn nog steeds mijn passie.

Na een aantal jaren te hebben genoten van mijn plekje in het dorp, ben ik naar De Oorsprong verhuisd om Freerk te helpen op de boerderij. We hebben samen een melkveebedrijf en recreatieboerderij. Wij heten jaarlijks vele gasten welkom op ons erf. Ik vertel mijn gasten graag over ons bedrijf, over de koeien en dan probeer ik vooral de misstanden en de vooroordelen uit te leggen, te verwoorden wat wij doen en waarom. Onze stal is geopend voor iedereen en ook is iedereen altijd van harte welkom. Ik leid graag mensen rond.

Ik woon buiten het dorp, maar dat is juist prettig. De weersinvloeden krijg je hier nóg meer mee dan in het dorp. De wind buldert soms rond ons huis. Heerlijk!  En zomers staat er altijd een fris windje. Als het dorp propvol dagjes mensen is, vind je de rust bij ons op het erf.

Ik geniet van het vakantiegevoel dat ik mensen graag meegeef, stuur ze door naar plekjes en restaurantjes waar ik zelf ook het liefst kom. Mijn drie kinderen hoeven niet op vakantie, ze hebben altijd vriendjes en vriendinnetjes op het erf. En als het de dag van vertrek is voor onze gasten, vloeien er ook vaak eens tranen. En stiekem ook van mij, soms krijg je echt een band met gasten en worden het vrienden.

Ik houd van de afwisseling op de boerderij, studenten en sportverenigingen het ene weekend en het andere weekend gezinnen en families. Geen dag is hetzelfde.

Vanuit onze boerderij ben je in tien minuutjes op de Kwelder en daar is het betoverend mooi! Zittend op het bankje boven op de dijk mijmeren over de toekomst, plannen verzinnen en nieuwe uitdagingen bedenken, deze plek leent zich daar uitstekend voor.  Of picknicken onder het baken van de Kobbeduinen en ondertussen kijken naar ons eigen vee dat daar rond graast. En terug naar huis, lopend of fietsend, geniet ik van het bloeiende Lamsoor, Engels gras en de Orchideeën in de berm naast ons weiland.

De polder is prachtig, maar je moet het zien. Ik help daar graag bij, wij beheren ons land met respect voor de natuur en de weidevogels. De discussie over boeren en de toekomst volg ik op de voet en heb daar mijn eigen ideeën over. Deze deel ik met Freerk en we sparren dan ook graag met onze gasten bij het kampvuur of tijdens de koffie. Iets wat hier op de boerderij en in ons gezin vaste prik is, 's ochtends tien uur:koffie. Iedereen kan aanschuiven, er volgen de mooiste gesprekken en de meest interessante discussies.

Onze boerderij heeft geen receptie, je bent welkom aan de keukentafel, ongedwongen, daar houd ik van.
Ik hoop dat ik nog lang gasten tevreden naar huis kan laten gaan, met Schiermonnikoog en De Oorsprong in hun hart!

Meer weten over de boerderij van Marieke en Freerk, kijk hier

Bekijk alle verhalen
  • Zoek & Boek

    Wilt u overnachten op Schiermonnikoog? Dat kan!

    Zoeken
Romy Dam, fotografe Schiermonnikoog

'Op Schiermonnikoog is fotografie pas écht bijzonder. De wolken, zee, duinen, wad... Je komt hier de mooiste kleuren tegen, en iedere dag is anders. Mijn favoriete fotomoment is de sfeer rondom zonsondergang, het gouden uurtje. De vele kleuren en rust die dan voorbij komen, met op de achtergrond wat vogelgeluiden en de kabbelende zee. En met het idee dat er morgen weer een nieuwe dag is…' Bekijk het volledige verhaal

Romy Dam, fotografe Schiermonnikoog

Deel deze pagina en ontdek Schiermonnikoog samen